До поліції надійшло повідомлення про замінування Хмельницької АЕС

28.12.2021 19:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
28 грудня 2021 року поліція отримала анонімне повідомлення про мінування Хмельницької АЕС.
 
Як повідомляють на офіційній сторніці "атомки", антитерористичний штаб ВП ХАЕС оперативно вжив відповідних заходів, аби виявити вибухівку. Також було проінформовано територіальні органи Національної поліції та СБУ, керівництво ДП «НАЕК «Енергоатом», ДІЯРУ, регіональний диспетчерський центр ПрАТ «НЕК «Укренерго» західного регіону.
 
До перевірки було залучено спеціалістів вибухотехнічної служби ГУ Національної поліції у Хмельницькій області. За результатами перевірки анонімна інформація щодо мінування не підтвердилася, вибухових пристроїв, зброї не було виявлено.
 
Сьогодні Хмельницька АЕС продовжує працювати у штатному режимі. Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, який відповідає нормальній експлуатації енергоблоків та не перевищує природних фонових значень.
 
Нагадуємо, що відповідно чинного законодавства України за подібні повідомлення замінування стратегічних об’єктів передбачено кримінальну відповідальність, а саме позбавлення волі терміном до восьми років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews