Олександр Ковальчук повідомив, куди у Рівному можна звернутись постраждалим від домашнього насильства

31.12.2021 09:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У грудні цього року у Рівному офіційно відкрили Відділення консультативної служби РОР - спеціалізованої служби первинної соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Про це повідомляє народний депутат від м.Рівне Олександр Ковальчук на своїй сторінці у Facebook.

null
 

 

null
 

«У відділенні працюють три психологи, працівники соціальної служби, які проводять роботу із постраждалими від домашнього насильства жінками та чоловіками. Також проводять групові заняття для дорослих та окремо для дітей. Тут є затишні ігрові дитячі кімнати, де діти можуть провести час, поки мама працює з психотерапевтом», - пише нардеп.

Усі послуги у відділенні надаються на безоплатній основі.

Він додає, що статистика звернень щодо домашнього насильства в Україні постійно зростає, але не тому, що насильства стає більше, а тому, що українське суспільство почало більше про це говорити. А держава стала більше приділяти увагу протидії таким випадкам і наданню допомоги постраждалим від насильства.

«Я вболіваю за такі проєкти, тому посприяв у придбанні меблів для відділення. Ми маємо стати прикладом для всієї України і все більше рівнян повинні знати, куди можна звернутися у випадку сімейного насилля!», - зазначає Олександр Ковальчук.

Відділення знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Гагаріна, 29.

Телефон для консультацій та попереднього запису - 097-8850490.

null
 

 

null
 

Довідково: Кожна 5 жінка в Україні стикається з тією чи іншою формою насильства. Страждають від цього і чоловіки.

За даними Нацсоцслужби, лише за І півріччя 2021 року від українських жінок надійшло 86 955 звернень з приводу домашнього насильства (14 564 – від чоловіків та 1778 – від дітей).

На Рівненщині протягом минулого року звернулися до поліції чи відповідних служб через випадки домашнього насильства 3348 жінок, 515 чоловіків та 49 дітей.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews