На Рівненщині недобросовісні рибалки продовжують використовувати заборонені знаряддя

31.12.2021 14:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У період з 16 по 29 грудня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 17 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 1 207 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 3 од. заборонених знарядь лову», - повідомив заступник керівника Рівненського рибоохоронного патруля Олександр Новак.

Для прикладу, 24 грудня 2021 року державні інспектори задокументували порушення  природоохоронного законодавства. Інцидент стався на березі р. Стир, поблизу с. Хріники Дубенсьго району. Громадян мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «екраном».

27 грудня 2021 року інспекторським складом під час проведення рибоохоронного роботи викрито громадянина, який мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «екраном». Інцидент стався на березі водойми, поблизу с. Сопачів Вараського району

Про те, у всіх випадках завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Пресслужба Управління Державного агенства рибного господарства Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews