Ще один сирота з Рівненщини отримав від держави власну квартиру

03.01.2022 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Напередодні Нового року 23-річний В'ячеслав Гулаков отримав ключі від власного помешкання. Його придбали за державні кошти. Хлопець виховувався у дитячому будинку сімейного типу і перебував у черзі на житло.  Тепер же він його має. Каже, почувається від того щасливим.

«В’ячеслав Гулаков належить до категорії дітей, позбавлених батьківського піклування, - пояснила директорка департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк. – Йому придбали частину будинку на дві кімнати. Там зроблений ремонт. Помешкання мебльоване, з усіма зручностями. Загалом це вже друге житло, куплене за гроші з держбюджету особам із числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Так, вчора ключі від квартири вручили Галині Агафоновій, а сьогодні - В’ячеславу Гулакову. Обидва помешкання обійшлися у 992 тисячі 808 гривень».

На новосілля В’ячеславу подарували речі першої необхідності, а також посуд.

Нагадаємо, цьогоріч субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування становила 40,3 млн грн. Це на 7,3 млн грн більше, ніж торік. Таким чином, грошову компенсацію отримали 89 дітей-сиріт та осіб з їх числа. Для порівняння, у 2020 році таку грошову компенсацію отримали 79 осіб. Крім того, субвенцію у розмірі 4,3 млн грн спрямували на придбання приміщення для дитячого будинку сімейного типу у місті Рівне.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews