Безпечно, надійно, успішно та з новими планами завершили 2021 рік на Хмельницькій АЕС

21.01.2022 06:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Хмельницькі атомники з достойними результатами завершили 2021 рік, який був багатогранним і насиченим подіями, а також випробуваннями та звершеннями. 

Одне із головних завдань - виробництво електроенергії у ВП ХАЕС виконано на 104,5% від запланованого, а це понад 13 мільярдів кВт*год електроенергії.  

Серед пріоритетних завдань колективу хмельницьких атомників питання підвищення рівня безпеки. У 2021 році виконано 39 заходів з модернізації та підвищення безпеки, а реалізація заходів Комплексної зведеної програми підвищення безпеки на ХАЕС найкраща серед атомних станцій України й становить 89,6%.

null
 Фото: Хмельницька АЕС

Протягом 2021 року у ВП ХАЕС проведено комплексні та сертифікаційні випробування нормованого первинного регулювання частоти в енергомережі. Наявність сертифікату дозволить АЕС брати участь у первинному регулюванні частоти мережі, а підтримка її якості відповідатиме вимогам, які регламентовані для майбутньої синхронної роботи енергосистем України та Європейського Союзу.

На першому енергоблоці Хмельницької АЕС були проведені випробування з підвищення потужності реакторної установки до 101,5% від номінальної. Такий захід виконано згідно із «Комплексною зведеною програмою підвищення ефективності та надійності експлуатації енергоблоків АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» на період 2021 – 2024 рр. Підвищення потужності до 101,5% передбачено всіх енергоблоків України з типом реактора ВВЕР-1000

У 2021 році на Хмельницькій АЕС розпочато підготовчі роботи з будівництва нових енергетичних потужностей. Фахівці компанії Westinghouse здійснили візуальне обстеження майданчика, ознайомилися із відповідною документацією. Підписані угоди «Про надання послуг з розроблення проєкту AP1000 на Хмельницькій АЕС», «Про закупівлю тренажера та обладнання із тривалим терміном постачання для проєкту AP1000 на Хмельницькій АЕС».

Безпечна експлуатація атомної станції, підвищення її рівня безпеки, модернізація обладнання, впровадження новітніх технологій, спорудження нових потужностей залишаються у пріоритеті й у 2022 році.

Пресслужба ХАЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews