На Хмельницькій АЕС стартує конкурс «Атомна енергетика і ми»

21.01.2022 10:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
На Хмельницькій АЕС стартує 28-ий конкурс «Атомна енергетика і ми», який проводиться на ХАЕС з 1994 року за трьома напрямками: конкурс наукових робіт (рефератів), конкурс художньої дитячої творчості та журналістський конкурс.
 
Конкурс знаний та популярний серед молоді регіону розташування атомної станції, а з 2006 року він набув статусу регіонального. Спробувати свої можливості можуть діти з міста-супутника ХАЕС Нетішина та населених пунктів Хмельницької й Рівненської областей, що входять до складу 30-кілометрової зони спостереження атомної електростанції.
 
Переможці конкурсів будуть відзначені преміями. Призери конкурсу рефератів мають можливість взяти участь у Всеукраїнському етапі конкурсу  «Ядерна енергія і світ», який організовує Українське ядерне товариство. Конкурс проводиться за участю профільних ЗВО: НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Одеська політехніка», Національного університету «Львівська політехніка», Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, а також Вінницького національного технічного університету.
 
Кращі творчі роботи конкурсу художньої творчості у жанрах малюнок (живопис), декоративно-вжиткове мистецтво, анімація (цифрова анімація та мультиплікація), цифровий малюнок (статистичне цифрове зображення) будуть представлені у наступному етапі конкурсу, організованому ДП «НАЕК «Енергоатом»: «Енергоатом Junior# АЕС в гармонії з довкіллям». Конкурс дає можливість молоді через творче переосмислення нестандартно поглибити знання про ядерну енергетику та оригінально продемонструвати свої творчі здібності.
 
Конкурсні роботи подаються в інформаційний центр Хмельницької АЕС до 20 березня 2022 року.
 
Контакти: (03842) 40546, 63791, е-mail: pr@khnpp.atom.gov.ua
 
null
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews