У Рівному з'являться нові вулиці з іменами загиблих Героїв АТО

24.01.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

21 січня відбулося засідання Комісії з питань найменування міських об’єктів, встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та анатоційних дощок на території міста Рівного.

Члени комісії прийняли рішення найменувати нові вулиці у рівненському житловому масиві «Гармонія».

Відтак, за пропозицією забудовника вулиця Проектна, 1 матиме назву – вулиця Гармонії.

За пропозицією членів комісії, інші вулиці у новому житловому масиві назвуть іменами рівненських героїв, які загинули у війні на Сході України.

Враховуючи пропозиції Рівненської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, КЗ «Будинок ветеранів», Управління культури і туризму та звернення депутата Рівнеради Федора Мисюри рівнян, які загинули в АТО увіковічнять у назвах вулиць і провулків на території міста.

Зокрема, вулиці і провулки нового житлового масиву «Гармонія» носитимуть імена таких Героїв - Ігора Зінича, Олександра Борисенка, Дмитра Свідерського, Євгена Рєпіна, Андрія Ременюка, В’ячеслава Мірошника, Тараса Гарбарчука, Тараса Білоцького і Дмитра Гузика.

Окрім цього на засіданні комісії прийняли рішення про встановлення меморіальної дошки Почесному громадянину міста Рівного Атталії Гаврюшенко та народному артисту України Анатолію Гаврюшенку на будинку, де вони проживали (проспект Миру, 2).

Зазначимо, що Народний молодіжний театр Атталії Гаврюшенко функціонує у Рівному на базі міського палацу культури «Текстильник». Встановлення меморіальної дошки члени молодіжного театру пропонують за власний кошт.

Зауважимо, що за рішенням комісії буде підготовлений проект рішення, який виноситиметься на сесійне засідання, де депутати Рівнеради прийматимуть кінцеве рішення.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews