На Варащині триває УДАРНИЙ Марафон добрих справ

25.01.2022 22:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Марафон добрих справ як ініціатива Вараської організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» стартував на початку січня. Партійці району відвідували родини, діти в яких потребують особливого піклування та уваги.

«Підтримка та увага вкрай важливі для таких сімей. Щодня вони стикаються з труднощами, але виборюють для своїх дітей шанс жити так, як усі інші. Ті родини, у яких ми побували – справжні борці», - прокоментував Антон Маєвський, лідер Вараського «УДАРу» та ініціатор «Марафону добрих справ» на Варащині.

Разом із однопартійцями він вирішив, що найкращий відпочинок у Різдвяні свята – це благодійність. Про ініціативу детальніше розповіла Мирослава Присяжнюк, лідерка «УДАРу» на Володимиреччині.

Пані Мирослава розповіла редакції про програму відвідин: «Розпочинали «Марафон» у грудні. У січні ми побували в родині Шевчуків, що мешкає у селі Довговоля, згодом відвідали Даринку із Володимирця, яка має діагноз ДЦП, постійно знаходиться на домашньому навчанні і мріяла побачити святого Миколая. Кілька днів тому ми відвідали родину в селі Каноничі Вараського району. Далі - село Чаква Антонівської громади».

Крім того, Мирослава Присяжнюк пообіцяла надавати максимальну підтримку організації «УТОС» у Володимирці. Наприкінці 2021 року «УДАРівці» Антон Маєвський, Мирослава Присяжнюк та їх однопартійці завітали до організації «УТОС». Голова організації «УТОС» у Володимирці зізналася, що організація фактично існує на добровільних внесках її членів. Відповідно, людям з інвалідністю намагаються надавати будь-яку можливу допомогу, як-то завести людину в лікарню чи допомогти придбати ліки в аптеці, скерувати до юриста, чи то до архіву чи до суду.

«Ми ініціювали підключення Інтернету та вирішили придбати монітор для офісу організації. Крім того, будемо створювати сторінку організації в соцмережах – для того, щоб можна було виносити важливі питання на загал. Проблема людей з інвалідністю в нашому регіоні – це те, що про них не знають», - Мирослава Присяжнюк.

 «Люди вкладають свій особистий ресурс – моральний і матеріальний, свій час, щоб допомагати іншим людям», - прокоментував ситуацію лідер Вараського «УДАРу» Антон Маєвський, - «Я теж вважав за необхідне відгукнутися. Нехай це зараз необхідний мінімум: певна техніка, допомога у налагодженні комунікацій – але я сподіваюся що ці кроки стануть поштовхом для інших. Це лише початок».

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews