Рівненщина повертається до «червоної» зони

26.01.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Упродовж позаминулої доби в області виявлено понад 800 нових випадків захворювання на COVID-19. Від ускладнень померло дев’ять людей. В регіоні три дні поспіль перевищені коефіцієнт виявлення випадків інфікування та динаміка госпіталізацій.

Зважаючи на це, рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, починаючи з 27 січня на Рівненщині встановлюється «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Діятимуть обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня.

Як зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, в регіоні спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки за двома ознаками.

- Перше - це коефіцієнт виявлення позитивних випадків серед усіх протестованих. Динаміка за цим показником коливається в  межах 20-22%. Друге - рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженими та підозрілими випадками коронавірусної інфекції протягом останніх семи днів на 100 тис. населення значно зріс, зокрема збільшився майже на 40% і зараз становить 93,1%, - зазначив Міністр.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, суттєво збільшилася захворюваність у школах. Наразі 162 заклади освіти вже працюють дистанційно, на два тижні в онлайн будуть переведені усі школи.

Таким чином, рішенням обласної комісії рекомендовано перевести усі заклади школи на дистанційну форму навчання. Будуть розгорнуті усі наявні для лікування коронавірусних хворих ліжка. Робота культурних закладів, громадського харчування і торгово-розважальних центрів буде можлива лише за наявності зелених ковід-сертифікатів у 100% співробітників та відвідувачів.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews