«Потрібно припинити практику корупційної приватизації», - Роман Іванісов

26.01.2022 20:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов виступив проти практики ухвалення позитивного рішення по законопроектам, коли є суттєві зауваження антикорупційного комітету. 

Про це нардеп написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

«На засіданні комітету вкотре виступив проти практики ухвалення позитивного рішення по законопроектам, коли є суттєві зауваження антикорупційного комітету. Часто-густо автори законопроектів користуються довірою колег і не виправляють вагомі і принципові зауваження до моменту другого читання. В підсумку отримуємо закони, що суперечать антикорупційному законодавству і шкодять суспільству.
 
Таким є законопроект №5799 про особливості приватизації єдиного майнового комплексу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Колись потужний завод, відомий по всьому світові виробництвом літаків АН-140 та АН-74, сьогодні опинився на стадії банкрутства; заборгованість становить 4,5 млрд грн.
 
Менше з тим, автори законопроекту, незважаючи на потужність комплексу, якій розташований в серці Харкова на площі майже 40 гектарів, пропонують приватизувати його як об’єкт малої приватизації зі стартовою ціною 2,2 млрд грн!
 
Ст.9 законопроекту – чисто корупційна. Неозброєним оком видно, що прописана вона під одного учасника, що є серйозним порушенням. Я вже бачив на своїй пам’яті такі історії, коли на підприємстві змінювали керівництво, навмисне доводили його до банкрутства, віддавали за безцінь на приватизацію, а потім на базі отриманих потужностей з’являлося неочікувано успішне приватне підприємство!
 
В антикорупційному комітеті ми пильно стежимо за такими «лобістськими» намірами. Тому висновок негативний: законопроект містить корупційні ризики і не відповідає вимогам антикорупційного законодавства».
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews