Громадська активістка з Рівного розповіла про домашнє насилля у сім’ях впливових чиновників

Наскільки часто трапляється домашнє насильство у сім’ях Рівного та про шантаж та маніпуляції, якщо один з подружжя - впливовий та заможний.

27.01.2022 17:42   Джерело: antikor.com.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Наскільки часто трапляється домашнє насильство у сім’ях Рівного та про шантаж та маніпуляції, якщо один з подружжя - впливовий та заможний. Редакції Антікор вдалося отримати ексклюзивну інформацію від представників всеукраїнської організації при КМДА КМЦ гендерної рівності запобігання та протидії насильству про ситуацію з домашнім насиллям у нашому місті. Зокрема, тепле та відверте спілкування із засновницею громадської організації "Ангели життя" Ліаною Диновською покаже краще ситуацію та допоможе жінкам, які не знаю що робити у кризових ситуаціях.

За статистикою Національної соціальної служби України від домашнього насилля страждають  жінки, чоловіки і, щонайголовніше - діти. Втім, жінок все ж таки більше - понад 80% звернень саме від них.

Тож, куди звертатися, якщо ви постраждали внаслідок домашнього насилля? Перш за все - телефонувати у службу "102".

Також порятунком у таких ситуаціях є місцева організація "Ангели життя". Впливові відомі рівнянки заснували організацію, аби допомагати жінкам, які опинились у складній ситуації.

"На жаль, безоплатної правової, психологічної та матеріальної допомоги держава не надає. Немає, навіть, так званих "кризових кімнат", куди може прийти, для прикладу жінка з дітьми, яку вигнали з дому. Житло, кваліфіковану психологічну та матеріальну допомогу ми надаємо завдяки волонтерам та небайдужим рівнянам" - каже засновниця ГО "Ангели життя" Ліана Диновська.

Зокрема, наразі, троє жінок проживають під опікою організації "Ангели життя" - їм надано житло та усі необхідні речі та допомога.

Втім, що ж робити жінкам, які опинились під тиском та погрозами впливових чоловіків - бізнесменів або ж чиновників? Адже така практика, на жаль, не рідкість.

"Зараз у нас аж п’ять таких справ у процесі. Дуже часто впливові забезпечені чоловіки тиснуть, шантажують та слідкують за дружинами, використовуючи свої зв’язки". - каже пані Ліана.

Резонансний випадок стався зовсім нещодавно у Рівному. Коли один з чиновників, голова обласної ради Сергій Кондрачук, знайшов молоду коханку і хотів розлучитись з дружиною. Він силоміць намагався відправити її у психіатричну клініку, забравши дітей.

- Так, дружина цього чиновника зверталася до нас за допомогою - каже Диновська. - Він зловживає алкоголем, неодноразово піднімав руку на неї, саме він довів її до такого складного психологічного стану. Страшно, що такі недостойні чоловіки займають високі посади та мають владу. Але мова не лише про цей випадок. Дружини бізнесменів, депутатів, керівників великих структур часто звертаються за допомогою, адже вони опиняються у замкнутому колі і вибратися із нього справді складно. Втім, ми робимо все можливе, аби допомогти їм.

Сподіваємося, що у цьому році статистика домашнього насилля покращиться, а число нещасливих сімей зменшиться!

Автор: Олена Розсоха

Більше інформації на порталі Антікор: https://antikor.com.ua/articles/513607-domashnje_nasillja_u_simjah_vplivovih_chinovnikiv


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: antikor.com.ua