Рівненщина туристична-2022: веломаршрути, екостежки, УПА та давньоруські городища

28.01.2022 16:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

На Рівненщині розпочалася активна підготовка до туристичного сезону 2022 року.

«Проводиться активна промоція привабливих для мандрівників маршрутів і локацій. Будемо ставити акцент на турах вихідного дня, вело- та піших маршрутах, адже карантин вніс певні корективи. Туристичні «фішки» розташовуватимуться біля обласного центру та територіальних громадах навколо Рівного», – зауважив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк зазначила, що до пріоритетних завдань належить розвиток сучасної туристично-інформаційної інфраструктури та індустрії гостинності Рівненщини.

«Цьогоріч ставимо акценти на розвиток зеленого туризму, розробку і маркування туристичних маршрутів, створення відпочинкових зон навколо міст, планування проведення фестивалів із промоцією культурної та гастрономічної спадщини. Все першочергово орієнтовано на внутрішній туризм, оскільки великого потоку іноземних туристів не очікується», - прокоментувала Любов Романюк.

Разом із тим, до обласного реєстру вже внесено 12 туристичних маршрутів Рівненщини.

Це, зокрема, «Міста Погориння», які об’єднують давньоруські городища (Хотинське, Гощанське, Кунинське, Варковицьке, Білівське). Більшість із них є пам’ятками археології, проте сьогодні вони потерпають від людської діяльності, а тому потребують захисту та збереження.

Також у реєстрі - Екокультурний туристичний маршрут «Поліська Січ». Він проходить другорядними дорогами та екостежками Рівненщини.

«Поліська Січ» включає шість маршрутів різного рівня складності та призначений, насамперед, для велолюбителів із різних куточків України. Це замки та костели, музейні комплекси, пам’ятки археології та природи. Про них повідомляють відповідні маркери із вказівниками та інформаційними банерами. Мова йде про «Горинські крутосхили», «Прадавні городища», «Південне коло», «Тунель кохання», «Вишнева гора», «Урочище Павлівщина».

Тим часом веломаршрут «Стежками пам’яті УПА» пропонує відвідати місця пам'яті повстанців на теренах Демидівської територіальної громади. Дорога прокладена через 7 населених пунктів та 7 пам'ятних місць, пов’язаних із діяльністю УПА.

Продовжується онлайн-промоція об'єктів області у Вікіпедія-Україна. Мова йде про «Вікімарафон», присвячений 18-річчю Вікіпедія-Україна, ЗУМ з Рівненщиною, лекцію-презентацію про Вікіпедію, тренінг із редагування Вікіпедії, тематичний місяць із наповнення Вікіпедії інформацією про Рівненщину, проєкт Вікіпедії «1 бібліотекар – 1 посилання».

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews