Енергоатом планує введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива

28.01.2022 16:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Енергоатом може отримати дозвіл на введення в експлуатацію ЦСВЯП 9 березня. Орієнтовну дату видачі окремого дозволу на введення в експлуатацію Сховища назвав виконуючий обов’язки Голови Держатомрегулювання України Олег Коріков.
 
27 січня виконуючий обов’язки Голови Державної інспекції ядерного регулювання України Олег Коріков взяв участь у засіданні штабу щодо розгляду питань з введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.
 
Засідання проходило під головуванням в.о. президента НАЕК “Енергоатом” Петра Котіна, за участю т.в.о. генерального директора ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколи Божка, директора Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки Ігоря Шевченка, представників Нацгвардії України, Holtec International та інші.
 
Фахівці експлуатуючої та підрядних організацій поінформували про стан реалізації проєкту та підкреслили, що всі роботи виконуються відповідно до погодженої Держатомрегулювання програми, з дотриманням графіків.
 
Наразі на майданчику ЦСВЯП розпочались комплексні «холодні» випробування – без відпрацьованого ядерного палива. Триватимуть вони до 4 лютого 2022 року відповідно до «Програми введення в експлуатацію ЦСВЯП, ПМ-В.0.46.196-21», погодженої Державною інспекцією ядерного регулювання та за участю державних інспекторів.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews