UNICEF та місцева влада закликають батьків Рівненщини щепити дітей від поліомієліту

28.01.2022 17:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
Представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні зустрілися з громадами Рівненщини, щоб проінформувати про важливість щеплення від поліомієліту. Окрім того, спільно з Гощанською та Деражненською громадою, спланували, як підвищити рівень імунізації дітей та захистити від невиліковного паралічу.
 
Зокрема, регіональна комунікаційниця Дитячого фонду ООН (UNICEF) Оксана Кравець пояснює, що у селі Велика Омеляна на Рівненщині було виявлено спалах поліомієліту. За її словами, люди неохоче вакцинують своїх дітей.

Консультантка зі стратегічних комунікацій UNICEF Світлана Кісільова каже, що саме тому 1 лютого в Україні розпочинається національна кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту: «Захворювання повернулося в Україну через низькі показники планової імунізації на тлі пандемії COVID-19. Нагадую, що в Україні вакцинація від поліомієліту входить у перелік обов’язкових, гарантованих державою, щеплень. Їх можна зробити у державних медичних закладах безоплатно якісною та ефективною вакциною». 

Лікар-інфекціоніст Любов Мандина зазначає, що нещепленим дітям загрожує невиліковний параліч, і закликає імунізувати їх від поліо: «Якщо на тлі пандемії COVID-19 у вашої дитини пропущене чи немає щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ), то, будь ласка, негайно зверніться до педіатра чи сімейного лікаря. Відповідно до Національного календаря, дітей щеплюють  6 разів: у 2 та 4 місяці від народження — інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) (ін'єкції); у 6 та 18 місяців, а також у 6 та 14 років — оральною поліомієлітною вакциною (це краплі)». 

Заступник голови Рівненської райдержадміністрації Юрій Козачек, який також взяв участь в зустрічах, зазначив, що в громадах проводять систематичну інформаційну роботу щодо імунізації проти поліомієліту.

«Фахівці відвідують територіальні громади з найнижчим рівнем імунізації, де проводять роботу з керівництвом, лідерами думок, підприємцями та місцевими мешканцями», - каже Сергій Козачек. 

Нагадаємо, що після того, як 20 дітей на Рівненщині та Закарпатті захворіли на поліомієліт, в Україні ухвалили план реагування на спалах. Його ліквідація буде відбуватись у 2 етапи:

Етап 1. Кампанія щеплення вакциною ІПВ дітей віком до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз, відповідно до Національного календаря щеплень. Триватиме з 1 лютого три тижні. Це необхідно для захисту невакцинованих дітей від інфікування.

Етап 2. В межах якого щеплюватимуть вакциною ОПВ усіх дітей віком до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення, відповідно до Національного календаря. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу. Дати проведення будуть оголошені заздалегідь.

Детальніше про дати необхідних щеплень та вакцини можна дізнатися тут.

Детальніше: https://www.rv.gov.ua/news/unicef-ta-misceva-vlada-zaklikayut-batkiv-rivnenshchini-shchepiti-ditej-vid-poliomiyelitu

Прес-служба Рівненської ОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews