У Рівному експонується унікальна виставка картин легендарного художника-розвідника

01.02.2022 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Ім'я одного із найбільш відомих європейських художників ХХ століття Миколи Глущенка у світі мистецтва вимовляється з гідною повагою.

Митець, пензлю якого належить понад 17 тисяч художніх творів, отримав визнання від метрів європейського живопису Пабло Пікассо, Анрі Матісса, Фернана Леже.

Картини художника нині зберігаються більш ніж в 80 музеях світу.

А ще Микола Глущенко відомий як розвідник на псевдо "Ярема". Розсекречені досі невідомі документи із архівних фондів розвідки дають змогу пролити світло на утаємничені сторінки життя митця. Ким насправді був художник Микола Глущенко? – питання, на яке міг відповісти лише ВІН. Адже сам художник високо оцінював свій саме ранній період образотворчої діяльності, а пізній, радянський, вважав вимушеним оспівування радянської дійсності. Незадовго до смерті Микола Петрович відібрав 250 полотен, виконаних у 1950-ті роки, та попросив дружину їх спалити. Прохання автора не було виконане – картини були знайдені в майстерні вже після його смерті і віддані до Міністерства культури на збереження без права експонування.

Більше про відомого українського художника-розвідника - у новому випуску програми «РівнеART».

Підписуйтесь на ютуб канал RIVNE LIVE, щоб знати більше.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews