Зараз потрібно посилювати тероборону, а не послаблювати місцеву владу, – «УДАР Віталія Кличка» про тиск влади на місцеве самоврядування

02.02.2022 15:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Влада продовжує цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування в Україні та намагається побудувати жорстку вертикаль влади - недемократичну і неконституційну. Про це заявили в «УДАРі».

Нагадаємо, 24 січня уряд ухвалив Постанову №43, якою у неконституційний спосіб змінив порядок призначення голів райдержадміністрацій у Києві і позбавив київського міського голову можливості пропонувати кандидатури голів райдержадміністрацій. Відтепер їх пропонуватиме не голова КМДА, а прем’єр-міністр.

Хронологія подальших подій така:

26 січня Кабінет міністрів України без подання В.Кличка погодив звільнення трьох голів районних у місті Києві державних адміністрацій (РДА) – Дарницької, Дніпровської та Шевченківської.

27 січня Президент України підписав відповідні розпорядження про звільнення трьох голів РДА у Києві.

«Навіть у час загрози повномасштабного російського наступу уряд та Офіс президента продовжують перетягувати на себе повноваження місцевого самоврядування», - прокоментував ситуацію Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу», - «У сьогоднішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено». 

До слова, не припиняються обшуки в Чернігові та політичний тиск на мера Атрошенка. Владислав Атрошенко на спільній з Віталієм Кличком пресконференції в «Інтерфаксі» заявив, що метою обшуків у місті є бажання ОПУ змусити його відмовитись від висування кандидатури від команди по 206 округу і припинити співпрацю з «УДАРом».

Влада продовжує політичний тиск і на київську владу. 31 січня заступнику голови КМДА Петру Пантелеєву вручено підозру у справі приватного підприємства «Радикал», яке раніше було державним підприємством. На «Радикалі», який не є і ніколи не був у муніципальній власності, накопичилися шкідливі відходи у результаті недбальства власників. Попри те, що міська влада забезпечила вивезення понад 300 тонн шкідливих матеріалів, а в листопаді 2021 року за ініціативи міста розпочалась реалізація проєкту для безпечної утилізації небезпечних відходів на території, правоохоронні органи сьогодні звинувачують заступника голови КМДА у бездіяльності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews