На Рівненщині обговорили особливості функціонування тероборони

02.02.2022 21:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Основне завдання тероборони – це своєчасне реагування, відпрацьований алгоритм дій. Так розпочав сьогоднішню нараду голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Її учасниками стали військові керівники, поліція, СБУ, народні депутати, представники органів місцевого самоврядування, районних адміністрацій та інші.

Обговорили алгоритм дій відповідних служб за різних варіантів розвитку ситуації та координацію всіх структур і підрозділів в умовах безпекових загроз.

«Безпека жителів Рівненської області та всієї країни напряму залежить від розташування підрозділів тероборони області , – прокоментував Віталій Коваль. - Для нас важливо, і щоб штаб регіонального управління Західної України базувався саме в Рівному. Це не лише безпека території, а й додаткові податки в місцеву громаду. Варіант розміщення штабу в нас уже є. Затримка – лише за містом. Наголосив міському голові на необхідності зібрати позачергову сесію Рівнеради в п’ятницю, аби вирішити це питання. Адже наше спільне завдання - побудувати дієву всеохоплюючу територіальну оборону всієї країни».

Нагадаємо, на даний час держава фінансує заробітну плату та матеріально-технічне забезпечення підрозділів тероборони. З місцевого бюджету на найближчій сесії передбачать кошти на облаштування місць дислокації. Формування територіальної оборони відбувається на добровільних засадах.

На Рівненщині вже сформовано 73% підрозділів з офіцерського та солдатського складу. Водночас триває процес укомплектування батальйонів. Вони розміщені в 5 населених пунктах по всій області.

Голова ОДА також наголосив на посиленні уваги до безпеки об’єктів критичної інфраструктури міста та області. Охороняти їх у випадку надзвичайної ситуації будуть Нацполіція, Нацгвардія, військові підрозділи територіальної оборони.

За інформацією військових, система тероборони на Рівненщині буде розгорнута найближчим часом. Набір резервістів триває.

Прес-служба Рівненської ОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews