Олександр Третяк оглянув сховища та укриття Рівного

03.02.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Учора міський голова провів огляд кількох сховищ та радіаційних укриттів, які знаходяться на території Рівного.

Зокрема, мова йде про наступні споруди цивільного захисту:

 - вул.Медична, 7 (пологовий будинок);

- вул.Видумка, 26 (ЗОШ №10);

- вул.Є Коновальця, 17 (ЗОШ №25);

- вул.Є.Коновальця, 19 (ЗОШ №28);

- вул.Пересопницька, 58 (управління комунальною власністю, орендує ТОВ "ОРТОПЕД")

Загалом на території громади зафіксовано 197 об'єктів, які використовуються як захисні споруди. Більше 30 років ніхто не звертав увагу на ці споруди, але тепер нам потрібно вчитися жити у нових умовах загрози військового вторгнення та мати хороші укриття, які за потреби врятують життя людей.

Більшість захисних споруд міста обмежено готові. Особливу увагу зараз приділяємо радіаційним укриттям та сховищам, які знаходяться в лікувальних закладах та навчальних закладах. До сховищ є підвищені вимоги готовності, тому по цих об'єктах треба допрацьовувати. А от радіаційні укриття, зокрема, у навчальних закладах доволі хороші. Тим самим діти у разі надзвичайної ситуації будуть у безпеці, - прокоментував міський голова Олександр Третяк.

Частина захисних споруд знаходяться в оренді. Їх договорами передбачено, що у разі надзвичайної ситуації вони мають звільнити приміщення. Водночас позитив у тому, що в орендованих спорудах практично всюди є хороші ремонти, санвузли та якісна вентиляція.

- Для того, щоб на території міста були якісні захисні споруди, потрібно вкладати кошти в їх ремонти та приведення до стану готовності. Тож вже напрацьовуємо програму з працівниками Управління надзвичайних ситуацій, щоб зробити місто готовим до будь-яких загроз, – запевнив міський голова.

Пресслужба Рівненської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews