Олександр Ковальчук ініціював унікальний проєкт для безпеки рівненських школярів

03.02.2022 14:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат Олександр Ковальчук анонсував появу у Рівному нового проєкту для рівненських школярів.

null
 

Проєкт, який має назву “Шкільний рятівник”, має на меті навчити та залучити старшокласників рівненських шкіл до самоорганізації у випадку надзвичайних ситуацій.

Реалізовувати його буде команда депутата разом із Головним управлінням ДСНС у Рівненській області.

Невдовзі оберуть декілька шкіл Рівного, які стануть пілотними. 

“Нещодавно Україною прокотилася хвиля замінувань навчальних закладів, зокрема така НП була і в Рівному. Також в країні склалася доволі напружена ситуація, і ніхто не застрахований від надзвичайних ситуацій. Чи знають ваші діти, що робити у цьому випадку? Чи знають правила, які можуть зберегти їхні життя? Як показують деякі ситуації, в реальності діти часто дезорієнтовані. На жаль, на державному рівні цим питанням вже багато років ніхто не займається. А мені як батькові чотирьох дітей, як народному депутатові від Рівного, не байдуже, яка ситуація з цим у рівненських школах”, - зазначає Олександр Ковальчук.

Тому у цьому проєкті планують зробити акцент саме на комунікації не з вчителями, як це роблять зазвичай, а безпосередньо з учнями. Також у планах - проводити виїзні навчання, інтерактивні ігри. 

“Це має бути креативно, сучасно і цікаво, бо по-іншому сьогодні з дітьми ніяк. І вірю, що наш проєкт ляже в основну майбутньої програми на всеукраїнському рівні!”, - додає одна з ініціаторок, депутатка Рівненської міської ради Олександра Коваленко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews