За напад на поліцейських житель Рівненщини отримав 60 діб домашнього арешту

03.02.2022 14:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

За процесуального керівництва Березнівського відділу Здолбунівської окружної прокуратури Костопільський районний суд відправив під цілодобовий домашній арешт на 60 діб 32-річного чоловіка, якого підозрюють в заподіянні працівникам поліції тілесних ушкоджень та опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 та ч. 2 ст. 342 КК України).

Нагадаємо, 30 січня цього року під час патрулювання в Березному, екіпаж патрульної поліції на вулиці Надслучанській виявив припарковане із порушенням ПДР авто. Водій одразу відреагував на зауваження та переїхав у встановлене місце.

В цей час поблизу службового автомобіля зупинився фургон «Peugeot» з якого вийшов водій, житель Березнівської територіальної громади, котрий почав нецензурно виражатися на адресу поліцейських та шарпати їх за формений одяг. Провокуючи бійку він вдарив патрульних, а коли чоловіка затримали і помістили до службового авто — ногами вибив бокове скло.

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний перебуває на обліку у місцевого лікаря-психіатра. Тому наразі йому призначено ще судово-психіатричну експертизу.

Досудове розслідування проводять слідчі ВП №4 (м. Березне) Рівненського РУП РВП ГУНП в області.

Прокуратура готує апеляційну скаргу на рішення Костопільського районного суду, оскільки ми вважаємо, що підозрюваний має перебувати під вартою.

Санкція найсуворішої статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Здолбунівської окружної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews