Газова компанія поверне понад 130 тис грн медичній установі, - Рівненська обласна прокуратура

03.02.2022 17:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Господарський суд Рівненської області задоволив позовну заяву Рівненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства охорони здоров`я України та однієї з медичних установ області до газопостачальної компанії про стягнення понад 130 тис грн.

Так, прокурорами встановлено, що у 2018 році між державним медзакладом та приватною компанією укладено договір постачання природного газу. Втім, пізніше, сторони за місяць уклали цілий ряд додаткових угод, що призвело до здорожчання блакитного палива для державного підприємства майже вдвічі – з 7900 до майже 15 000 грн за куб.м.

Водночас, Закон України «Про публічні закупівлі» забороняє збільшення ціни більш, як на 10% за одиницю товару без належного обґрунтування коливання ціни на ринку у відповідний період. Відтак медичний заклад безпідставно переплатив газопостачальній компанії понад 130 тис грн.

Прокуратура звернулась до суду, аби усунути ці порушення, визнати договір нікчемним і повернути бюджетні кошти.

Після набрання рішенням законної сили прокурори будуть контролювати хід його виконання.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews