Андрій Кузьмич

Андрій Кузьмич

голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Рівненщини

Блокування податкових накладних – зашморг на шиї фермера?

08.02.2022 19:23   Джерело: RvNews
Автор : Андрій Кузьмич

На Рівненщині неабияким «каменем спотикання» в роботі фермерів, с/г виробників та підприємств різного профілю господарювання, які є платниками ПДВ, стало тотальне блокування податкових накладних.

Згідно наказу Міністерства фінансів України від 12. 12. 2019 р. за № 520, у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі платників податку суб’єкт має право подати копії документів та письмові пояснення до контролюючого органу протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного в податковій накладній.

Здавалося б, все правильно та вірно, але саме з цього моменту розпочинаються митарства того самого дрібного та середньовічного фермера (бо саме його чомусь найбільш торкається питання блокування податкових накладних, який, крім своєї основної професійної діяльності - сіяти, вирощувати та збирати, має перетворюватися на бухгалтера, юриста, правника. Не раз був свідком палких дискусій між фермером і податківцем.

Не раз Асоціація фермерів на обласному та всеукраїнському рівнях виносила конструктивні пропозиції, як можна компромісно вирішити дане питання: і щоб платилися податки і щоб знизити градус напруженості та невдоволення зі сторони фермера. Але віз і нині там.

null
На фото: Андрій Кузьмич під час Акції протесту проти продажу землі (перекриття вулиці Хрещатик, грудень 2019 р

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews