На Рівненщині стартував перший в Україні унікальний пілотний проєкт «Шкільний рятівник»

09.02.2022 16:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
На Рівненщині депутати підписали Меморандум про співпрацю із Головним управлінням ДСНС у Рівненській області та Управлінням освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради щодо спільної роботи над проєктом "Шкільний рятівник”.
 
null
 

 
Відтак, народний депутат України Олександр Ковальчук, депутатка Рівненської міської ради Олександра Коваленко та інші учасники команди разом з Управлінням освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради вже найближчим часом розпочнуть формувати списки шкіл, які братимуть участь в пілотному проекті.
 
Про це повідомив народний депутат України Олександр Ковальчук.
 
Після проходження відповідного навчання, організованого ДСНС, рівненські старшокласники зможуть:
- у випадку настання надзвичайної ситуації у навчальному закладі, спільно та під наглядом відповідальних представників педагогічного колективу правильно діяти у сфері цивільного захисту,
- організовуючи однокласників, учнів середніх та менших класів з метою мінімізації негативних наслідків надзвичайної ситуації, забезпечити оперативне виведення усіх учнів школи за межі зони ризику,
- надання першої домедичної допомоги у разі необхідності.
 
"У звязку із подіями, які склалися навколо нашої держави останнім часом, ми повинні знати, що наші діти будуть готовими до будь-яких ситуацій, пам’ятатимуть правила, які можуть зберегти їхні життя. Наш проєкт має шанси стати національним, бо питання вкрай важливе для всієї України. І саме Рівне буде флагманом у цьому напрямку.
Вдячний керівництву Управління ДСНС у Рівненській області за те, що відгукнулись на нашу пропозицію!", - зазначив Олександр Ковальчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews