ЗАЯВА СБУ ЩОДО ПРОЯВІВ ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ

15.02.2022 10:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіштовхнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни.
 
Служба безпеки у межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій – є чіткий план дій на кожен із них. Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже робимо це.
 
Водночас ми чудово розуміємо мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність.
 
СБУ фіксує такі прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. Не лише фіксує, а активно їм протидіє.
 
Це відображається у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів.
 
Співробітники СБУ працюють в усіх регіонах країни у посиленому режимі. Ми готові захищати Україну.
Проте зараз стабільність і спокій у нашій країні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні.
 
Ми всі повинні мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків.
 
І не забувати – сила України не лише в потужній армії, а в єдності кожного з нас. Разом ми здатні захистити Україну. Нашу свободу, незалежність та гідність.
 
ПАМ'ЯТАЄМО!
Все, що відбувається зараз в інформаційному полі – це прояв гібридної війни.
• Паніка наносить шкоду країні. Вона – наш найбільший ворог. Якщо «ведемося» на фейки, то самі ж розповсюджуємо паніку і граємо на руку ворогу.
• Путін спеціально нагнітає тривогу. Не будемо їй піддаватися – ситуація стабілізується швидше.
• Треба вірити лише офіційним джерелам. Навіть авторитетні ЗМІ несвідомо публікують російські вкиди, які швидко спростовуються.
• Так, ворог сильний. Але в нас сильна армія, потужна СБУ. Вони з 2014 року захищають країну. Захистять і зараз.
• СБУ правильно робить, що закликає не вірити фейкам. У цьому інформаційному хаосі потрібен спокійний і розважливий голос.
• З 2014 року в нас працює сучасна і оновлена СБУ. Вона контролює ситуацію всередині країни, виявляє агентів РФ, нейтралізує терористів. Тож справиться і з цією загрозою.
• Краща зброя – це спокій. Хочемо втримати країну – маємо не піддаватися паніці.
• Навіть західні ЗМІ нагнітають ситуацію, щоб тиснути на Путіна. Але від цього страждає і Україна. Маємо нарешті зрозуміти – треба орієнтуватися не на Європу, США чи Росію (у кожного свої задачі), а на інтереси України. Тоді переможемо.
• Захід сам визнає, що оприлюднює інформацію і нагнітає ситуацію, щоб нападу не було. Вони роблять це свідомо. Отже так само свідомо треба українцям ставитися до цих даних.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews