П'ять мільйонів гривень виділила рівненська облрада на тероборону області

16.02.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На 5 мільйонів гривень збільшено фінансування Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи на 2021-2023 роки – таке рішення вчора підтримали депутати обласної ради на позачерговій сесії. Тож загалом фінансування програми у 2022 році становитиме 6,997 млн грн.

Додаткові кошти потрібні передусім на облаштування місць дислокації чотирьох батальйонів територіальної оборони області. Як зазначив керівник регіонального управління територіальної оборони ЗСУ “Захід” Олександр Кяго, однією з найнагальніших потреб зараз є підготовка кімнат для зберігання зброї у цих приміщеннях. Їх потрібно облаштувати у найстисліші терміни.

(Олександр Кяго)

У той же час, командир бригади тероборони Рівненської області Олександр Цись повідомив, що нині формування тероборони проходить згідно з планом: бригада укомплектована на 74%, однак на кінець лютого цей показник мають намір підвищити до  90%.   

(Олександр Цись)

Відповідні зміни депутати також внесли до обласного бюджету Рівненщини на 2022 рік.

Згодом депутати також заслухали інформацію про ситуацію на українсько-білоруському кордоні.  Як зазначив заступник начальника 9-го прикордонного загону ім. Січових Стрільців Державної прикордонної служби України Володимир Шубравий, зараз військові посилено збирають інформацію щодо проведення спільних російсько-білоруських навчань та вживають усіх заходів для посилення захисту кордону.

(Володимир Шубравий)

- Ми обговорювали необхідність зібрати позачергову сесію і розглянути важливі питання вже відтоді, як ворожі війська почали скупчуватися біля наших кордонів. Наголошую на тому, що на сьогодні територіальна оборона, захист країни та питання медицини є для нас пріоритетними, і тому на них звертаємо увагу насамперед, - зазначив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Нині на Рівненщині відбуваються сесії місцевих рад у територіальних громадах. На розгляд депутатів також виносяться питання щодо підтримки територіальної оборони.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews