Вараській багатопрофільній лікарні доручили створити Центр крові

23.02.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Виконавчий комітет доручив Вараській багатопрофільній лікарні утворити Центр крові. Таке рішення ухвалене 22 лютого на засіданні комітету.

Як зазначив міський голова Олександр Мензул створення Центру крові на базі лікарні є вкрай важливим для громади, враховуючи статистику та віддаленість від обласних центрів.

- Кілька років донори Вараської громади страждали від того, що доводилося їздити у Сарни, Рівне, Ковель для здачі крові. У нашій громаді понад шістсот осіб, які є офіційно зареєстрованими донорами. Вивчивши та проаналізувавши ситуацію, як це організовано в інших містах – не обласних центрах, ми дійшли висновку, що у нас є організовані усі процедури, є обладнання, а також персонал, який може надавати такі послуги. Окрім цього зараз взагалі в Україні відсутні будь-які обмеження, які діяли до кінця минулого року, тому виконавчий комітет як орган-управитель дає вказівку Вараській багатопрофільній лікарні щодо створення Центру крові, – зауважив очільник громади.

Пресслужба Вараської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews