Хмельницька АЕС під надійною охороною

24.02.2022 06:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Надійна охорона Хмельницька АЕС та об’єктів, що забезпечують функціонування енергопідприємства - першочергове завдання військовослужбовців Нацгвардії, служби фізичного захисту, працівників загону відомчої воєнізованої охорони (ЗВВО).
 
У зв’язку із загостренням військово-політичної ситуації в Україні з посиленням гібридних атак проти держави, зокрема щодо об’єктів критичної інфраструктури, на Хмельницькій АЕС посилено охорону проммайданчика та важливих зовнішніх об’єктів. Зокрема, збільшено кількість відповідних обходів, ретельніше проводиться ідентифікація осіб та перевірка особистих речей під час пропускного режиму. Створено мобільну групу, в обов’язки якої входить миттєве реагування на виклик вартового щодо підозрілих осіб на території об’єктів Хмельницької АЕС.
 
«За сприяння керівництва ХАЕС, поновлено автомобільний парк загону відомчої воєнізованої охорони. Два нових автомобілі Рено Duster, призначені для мобільних груп швидкого реагування та охорони водойми-охолоджувача. Команда ЗВВО з охорони технічної водойми ХАЕС, здійснює патрулювання акваторії та дамби із залученням автомобільного та судноплавного транспорту», - розповів в. о. начальника ЗВВО Олександр Чумак.
 
Як посилюючі заходи, встановлено також додаткові пости охорони. За словами керівника підрозділу - це ще один крок до посилення охорони, здійснення контролю транспортних засобів та пересування персоналу на об’єктах атомної станції.
 
Для надійного захисту зовнішніх об’єктів Хмельницької АЕС здійснюється постійний моніторинг територій, що знаходяться під охороною, проводиться аналіз виявлених недоліків. За результатами перевірок розробляються та впроваджуються додаткові заходи, направлені на вдосконалення ефективності захисту зовнішніх об’єктів ХАЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews