Україна втратила контроль над системою контролю радіаційної обстановки два дні тому

27.02.2022 18:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
 
Україна втратила контроль над системою АСКРО (автоматична система контролю радіаційної обстановки) два дні тому. Останні отримані дані свідчать про семикратне перевищення норм поглинутої дози на датчику поруч з об'єктамт зберігання радіоактивних відходів "Вектор", "Підлісний", "Третя черга" та "Буряківка".
Офіційна сторінка Державного агентства України з управління зоною відчуження у FB, свідчить про некоректне використання окупантами систем безпеки та відсутність у них необхідної експертизи для захисту ядерних об'єктів.
Російські військові виставили ультиматум, погрожуючи мінуванням і підривами окремих об’єктів інфраструктури важливого ядерного об’єкта ЧАЕС. Російські військові намагаються вивчати особливості цієї роботи і створюють фейки про «спільну охорону».
Нагадаємо, що Державна інспекція ядерного регулювання України поінформувала Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про втрату контролю над ядерними та радіаційними об'єктами в зоні відчуження Чорнобильської АЕС унаслідок військового нападу.
Аби уникнути санкцій, Росія готує сюжети про те, що там все під контролем та безпечно.
Згідно з повідомленням ДІЯРУ, внаслідок нападу всі об'єкти ДСП ЧАЕС, розташовані в зоні відчуження, а саме сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-1 та СВЯП-2), новий безпечний конфайнмент об'єкта "Укриття" та блоки №№ 1,2,3 ЧАЕС взяли під контроль збройні сили РФ ще 24 лютого.
Звертаємо увагу міжнародних партнерів та організацій на намагання військ РФ захопити атомні електростанції в Україні та на їх намагання демонстративно нарощувати свою присутність та розташовувати техніку поблизу стратегічних об'єктів.
ВАЖЛИВО: Для населення поза зоною відчуження на поточний момент загрози немає.
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews