Працівник Московського Центру ВАО АЕС закликав атомників говорити про загрозу АЕС України через путінську війну

03.03.2022 20:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Співробітник Московського Центру Всесвітньої Асоціації Організацій, які експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС) Андрій Лук’яненко 2 березня 2022 року відправив усім своїм колегам, партнерам та друзям (понад 100 адрес) електронного листа із закликом розповідати світу правду про реальну загрозу атомним електростанціям України через військову агресію Російської Федерації.

Андрія Івановича добре знають не тільки українські атомники (він колишній працівник Рівненської АЕС), а й фахівці атомної галузі з усього світу. Однак своє емоційне звернення пан Лук’яненко в першу чергу адресував колегам з Московського Центру ВАО АЕС(наводимо цитату мовою оригіналу):

«Атомщики(цы)!

Почему Вы молчите, когда существует реальная угроза безопасности АЭС Украины, когдароссийские войска бомбят и обстреливают ракетами украинские города? 

Где ваши протесты? 

Что ипотека и кредит на машину??? 

Знаю, что вы скажите: «От нас ничего не зависит…». Где заявление директора Московского Центра ВАО АЭС  аксенова (с маленькой буквы, это не описка).

Да не Лидер же он, и даже не манагер!

Поймите, что этот путлер-упырь не остановится, он придёт за вами, вашими детьми, внуками, мужьями, братьями…

С этого дня прошу меня НЕ считать советником МЦ и немедленно уволить.

Stop war in Ukraine! Stop putin(putler)!

СЛАВА УКРАИНЕ!»

На завершення Андрій Лук’яненко зацитував вірші російських поєтів Михайла Лермонтова «Прощай немытая Россия» та Олександара Пушкіна «Паситесь, мирные народы! Вас не разбудит чести клич».

Для довідки: Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (World Association of Nuclear Operators, WANO) була створена в 1989 році для об'єднання зусиль операторів АЕС заради підвищення безпеки та надійності діючих атомних станцій в усьому світі.

Члени Асоціації співпрацюють в рамках програм регіональних центрів, розташованих в Москві (Московський центр), Парижі (Паризький центр), Атланті (Атлантський центр) і Токіо (Токійський центр). Координаційний центр знаходиться в Лондоні.

Московський центр об'єднують АЕС і експлуатуючі організації Вірменії, Білорусі, Болгарії, Угорщини, Індії, Ірану, Китаю, Литви, Росії, Словаччини, Туреччини, України (з 2022 року – Паризький центр), Фінляндії та Чеської Республіки.

ДП «НАЕК «Енергоатом» вже кілька десятиліть плідно співпрацює з ВАО АЕС та демонструє повну відкритість і готовність до партнерства і обміну досвідом з атомниками світу.

 Джерело: НАЕК "Енергоатом"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews