Україна просила закрити небо для запобігання ядерній катастрофі – Енергоатом

04.03.2022 03:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Міністр енергетики Герман Галущенко разом із керівниками Держатомрегулювання та Енергоатому раніше зверталися до МАГАТЕ з проханням вимагати від НАТО закрити небо над Україною з метою запобігання ядерній катастрофі.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ще 2 березня 2022 р. міністр енергетики України Герман Галущенко разом з керівниками Держатомрегулювання та Енергоатому звертались до генерального директора МАГАТЕ п. Гроссі з проханням вимагати від НАТО впровадження А2/AD zone над територією України (безполітної зони)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звернення зроблено з метою запобігання та недопущення ядерної катастрофи світового масштабу у зв’язку з воєнними діями РФ біля та на території ядерних об’єктів України. 

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники впритул обстрілюють блоки Запорізької АЕС з важкої техніки, в результаті чого на станції виникла пожежа.

У перший день повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого, російські війська захопили Чорнобильську АЕС.

Джерело: Укрінформ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews