Рівненські медики вчаться допомагати людям у воєнний час

04.03.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Навчання по наданню медичної допомоги в умовах воєнного стану пройшли сьогодні працівники ЦПМСД "Ювілейний". У сучасних умовах такі знання можуть врятувати життя багатьом людям, а отже, є обов'язковими.
 
Отож, під керівництвом заступника головного лікаря ЦПМСД "Ювілейний" Миколи Долика медики закладу пригадали теоретичну й пройшли короткий практичний курс з надання допомоги пораненому в зоні обстрілу (червона зона), надання допомоги пораненому в зоні укриття (жовта зона). А також як діяти при життєво-небезпечних кровотечах, переломах, опіках, попрактикували використання джгутів, тампонування рани, накладання бандажа, відновлення прохідності дихальних шляхів, знеболення та вторинний огляд.
 
 
 
 
І хоч медики сподіваються, що на практиці у реальному житті застосовувати ці знання не доведеться, запевнили, що кожен готовий все зробити для наближення перемоги та порятунку життя кожного українця.
 
Пресслужба Рівненської міськради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews