Дайте нам авіацію, ми самі закриємо небо – Данілов звернувся до НАТО

08.03.2022 15:30   Джерело: SPRAVDI
Опубліковано : Новини Рівненщини

Секретар РНБО Олексій Данілов звернувся до НАТО і заявив, що альтернативою «закриття неба» над Україною могла б стати передача нашій країні бойової авіації та засобів протиповітряної оборони Альянсу.

«Якщо НАТО не хоче або неспроможне «закрити небо» над Україною, ми закриємо його самі, дайте нам зброю, якщо вона лежить у чохлах. Чи безневинно вбиті, як янголи своїми крилами, закриють наше небо? Але як тоді буде почуватися весь інший світ?», – закликав Данілов.

Україна, відбиваючи напад російських загарбників 13 днів, просить НАТО закрити небо над собою. Мається на увазі залучити літаки чи протиповітряну оборону НАТО для стримування російської авіації: так росіяни не зможуть бомбити наші міста. Своєю чергою у НАТО кажуть, що Альянс – це не сторона конфлікту, вони не можуть зробити цього, бо не хочуть війни з Росією.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: SPRAVDI