Кількість вимушених переселенців у Рівненській області продовжує зростати

10.03.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Із початку воєнних дій в області прийняли 6677 вимушених переселенців. Із них 5402 особи залишилися тут на тривалий термін. Решта перебували у нас транзитом - залишалися на одну ніч.

Тим часом за минулу добу в області надали прихисток 1518 евакуйованим, із яких 1264 особи залишилися в області.

Разом із тим усім вимушеним переселенцям, які приїздять на Рівненщину, радять реєструватися. Це потрібно, перш за все, заради безпеки – і їхньої, і людей, які надають житло.

Натомість для тих, хто прийняв родичів, варто розуміти, що в подальшому будуть довідки внутрішньо переміщених осіб. І дані обов’язково потрібно внести у реєстр, щоб у майбутньому отримувати допомогу і пільги.

«Якщо ви прихистили внутрішньо переміщених осіб, то маєте можливість отримати гуманітарну допомогу, звернувшись на гарячу лінію, - розповіла Директора головного управління національної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева. - Ця система налагоджена. Ми забезпечуємо речами першої необхідності».

Нагадуємо, для вимушено евакуйованих діє цілодобова гаряча лінія ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області: (0362) 400 100, 098-505-83-25, 097-008-81-91. Сюди також можуть звертатися місцеві жителі, які хочуть запропонувати житло.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews