У Рівненській області відновлять освітній процес. Як навчатимуться діти

11.03.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

З понеділка, 14 березня, в закладах освіти Рівненщини відновлюється освітній процес. Навчатимуться діти дистанційно.

Відповідний наказ підписано в обласній військовій адміністрації.

Департамент освіти і науки ОВА повідомляє, що, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України, після завершення канікул відновлюється освітній процес. Проте навчання буде проходити онлайн.

Заняття відновлюються у закладах загальної середньої, професійної, передвищої, вищої, позашкільної освіти.

В дошкільних закладах освітній процес залишається призупиненим.

Навчання буде організоване в залежності від безпекової ситуації. Форма навчання – дистанційна або змішана.

«Дистанційне, змішане навчання можна організувати у місцевостях, де сьогодні не ведуться активні бойові дії. Діти, евакуйовані з інших областей, можуть долучитися до навчання у школі за місцем тимчасового проживання», - розповів начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Для організації освітнього процесу департаментом освіти і науки Рівненської обласної військової адміністрації узгоджено з керівниками відділів освіти районних військових адміністрацій і територіальних громад наступні кроки:

кожен заклад освіти має визначитися з формою навчання. Для цього необхідно врахувати чинники безпеки учнів та педагогів, особливості діяльності кожної школи в умовах воєнного стану;

кожен заклад освіти має забезпечити можливість долучення до освітнього процесу дітям, які тимчасово переїхали на Рівненщину через воєнні злочини окупанта.⠀

До навчання в закладі освіти, незалежно від обраного формату, рекомендується долучити також дітей шкільного віку з родин, які тимчасово проживають у населеному пункті, де цей заклад знаходиться (за згодою одного з батьків).

Для учнів, які перебувають за межами області чи України, створять дистанційну платформу, на якій буть розміщені корисні посилання, відеоуроки та інше.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews