Верховна Рада України щойно прийняла важливі для країни рішення

15.03.2022 18:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Роман Іванісов повідомив: щойно парламенті ухвалив понад 20 невідкладних законопроектів.
Зокрема, продовжили термін військового стану в Україні на 30 діб з 26-го березня.
Також було прийнято законопроект зі змінами до Податкового Кодексу для забезпечення підтримки громадян та бізнесу на період воєнного стану. Навіть в умовах війни бізнес повинен працювати, там де це безпечно, а економіка зміцнюватись.
Основні зміни:
- передбачення можливості фізичним особам-підприємцям та юридичним особам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ї групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів;
- для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп сплата єдиного податку є добровільною.
- визначенння особливостей нарахування окремих податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема ЄСВ, плати за землю, екологічного податку;
- зменшення ПДВ до 7% та звільнення від акцизу з пального;
- звільнення споживачів від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит;
- звільнення від оподаткування ПДФО допомоги постраждалим від військової агресії рф;
- зупинення дії норм, які надавали право іпотекодержателю виселяти з іпотечного житла його мешканців, набувати право власності на предмет іпотеки, або продавати його.
Також ми проголосували за те, щоб українці, які перебувають під вартою на час слідства, могли брати участь у бойових діях проти російських окупантів. Це питання врегульовує законопроект №7149. Документ скасовує запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для тих, хто бажає долучитися до військової служби. Але він не стосується людей, яких підозрюють у злочинах проти національної безпеки України та тяжких злочинів.
Ще сьогодні Верховна Рада:
- збільшила видатки на армію у сумі 67 млрд грн;
- ухвалила рішення про збільшення чисельності військових у Держприкордонслужбі на 7000 тис. осіб;
- надала можливість визнавати учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни добровольців Сил територіальної оборони ЗСУ тощо.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews