Для вимушених переселенців у Рівному запрацювала культурно-освітня резиденція

16.03.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" РОР спільно з Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Рівненським обласним молодіжним пластовим вишкільним центром розпочинають серію культурно-освітніх зустрічей для вимушних переселнців - тих, хто знайшов прихисток на Рівненщині під час війни. Зустрічі відбуватимуться у рамках проєкту Етноосвіта під родинним і єднаючим гаслом - "Всі вкупочці!".

Серед напрямків роботи культурно-освітньої резиденції:

- майстер-класи з поліської вишивки, ткацтва, соломоплетіння, виготовлення виробів з природного матеріалу, писанкарства, народномого танцю та фольклорного співу;

- перегляд фільмів про культурну спадщину Рівненського Полісся - ремесла, обряди, традиції, майстер-класи з пов'язування хустки;

- виготовлення оберегів для захисників;

- гутірки з майстрами народної творчості, дослідниками поліської культури, етнографами та фольклористами;

- зустрічі із виховниками Пласту, цікаві патріотичні бесіди, ігри на логіку та активність для дорослих і дітей від пластунів;

- літературні читання та зустріч із рівненськими письменниками за ініціативи та підтримки Рівненської організації Національної спілки письменників України.

- Сьогодні Рівненщина стала домівкою для багатьох українців, які змушені були залишити своє житло та рідні міста через горе війни та терор росії проти нашої держави і її народу. Завжди Схід і Захід, Північ і Південь були єдиною Україною - нас поєднують духовні цінності, українські традиції та культура, яку передали наші предки для майбутніх поколінь. Мистецтво - це ліки для душі! А культурний спадок живить, зміцнює і єднає живий організм української нації, - відзначила співорганізатор резиденції, директорка КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" Ірина Рачковська. - Усіх, хто любить та шанує українські традиції, вірить у єднаючу силу вітчизняної культури та спільну Перемогу в тому числі заради національних цінностей та їх продовження у поколіннях майбутніх українців, запрошуємо до наших культурно-освітніх зустрічей.

Резиденція працюватиме щосереди та щочетверга з 13:00 до 15:00, за адресою: м. Рівне, вул. Драгоманова, 22 та С. Петлюри, 17. Щодо детальної інформації звертатися: +380971835391, Ірина Рачковська.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews