Переселенці, які хворіють на туберкульоз, можуть отримати ліки в Рівненській області

17.03.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Фтизіатрична служба Рівненської області закликає вимушених переселенців, які страждають на туберкульоз, звернутися за медичною допомогою до місцевих медиків.

Зокрема, повне обстеження можна пройти у  КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» РОР, що у місті Рівне, на вулиці Дворецька, буд.108.

Зауважимо, що лікування туберкульозу в Україні безкоштовне.

- Наразі у нас на амбулаторному лікуванні перебуває 7 хворих з туберкульозом. Це мешканці Києва, Ірпеня, Бучі та Харкова, - розповів директор медичного центру Федір Аврука. - При зверненні переселенців в одного пацієнта туберкульоз діагностували вперше, а ще в одного виявили рецидив.

Завідувачка відділення, лікар-фтизіатр медичного центру Стецій Наталія наголошує: якщо раніше туберкульоз не діагностували, але останнім часом з'явилися типові симптоми цієї недуги - не баріться і відвідайте лікаря.

- Кашель, що триває понад два тижні, сліди крові у мокротинні, втрата ваги, нічна пітливість, субфебрильна температура, втома, слабкість, втрата апетиту - усі ці симптоми як поодинці, так і в різних поєднаннях можуть свідчити про наявність в організмі інфекції, - відзначила завідувачка відділення, лікар-фтизіатр медичного центру Стецій Наталія.

Також лікарі зазначають, що пройти медичне обстеження варто й у випадку контакту людини з хворим на туберкульоз.

Телефон для довідок: 03622 65581

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews