Студенти-пересленці зможуть продовжити навчання у вишах Рівненщини

22.03.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Усі заклади передвищої та вищої освіти Рівненщини прийняли рішення розпочати дистанційне навчання. До нього також запрошують долучитися  студентів інших українських закладів освіти, в яких немає змоги навчатися, та здобувачів вищої освіти, які змушені були евакуюватися зі своїх місць проживання.

- За останніми підрахунками, на Рівненщині тимчасовий прихисток отримали  близько 4,5 тисяч школярів та 756 студентів. Найбільше їх поселено в Рівненському та Дубенському районах, - зазначає перший заступник начальника Рівненської обласної військової адміністрації Сергій Подолін.

Навчання таких здобувачів освіти буде відбуватися на правах академічної мобільності. Особи, які реалізовують це право, не відраховуються з університету, за ними зберігається місце навчання та стипендія.

Для реалізації такого права студент може обрати заклад вищої освіти, в якому є відповідна спеціальність. Навчання для них буде відбуватися шляхом долучення до занять в якості вільних слухачів на безоплатній основі. Гарантовано також і надання гуртожитків.

В результаті – заклад освіти видасть довідку із зазначеними освітніми компонентами та підсумками навчання.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews