Близько двохсот переселенців звернулися у Рівному за медичною допомогою

24.03.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Якщо людина вимушено змінила місце проживання, це не означає, що вона залишилася напризволяще. У Рівному внутрішньо переміщені особи отримують усю необхідну медичну допомогу у ЦПМСД “Центральний”.

Загалом, станом на вечір 22 березня, до центру за медичною допомогою звернулося 189 внутрішньо переміщених осіб, з них 59 дітей.

- У нас визначені лікарі, які оглядають дорослих та діток, - розповів головний лікар ЦПМСД «Центральний» Олег Шрам. - Примітно, що укладати декларації з нашими лікарями вимушено переміщені особи не квапляться, адже переконані, що скоро повернуться додому. Та ми не відмовляємо у допомозі. Перший раз оглядаємо, консультуємо без декларації. Якщо вже звернення повторне, толі просимо таки укласти декларацію.

За словами Олега Шрама, найчастіше звертаються із застудою, що пов’язано з тривалим перебуванням у сховищах, проблемами з тиском та серцем. За потреби пацієнтів направляють на консультації до вузьких спеціалістів.

До слова, лише після огляду лікаря (терапевта чи педіатра) внутрішньо переміщеним особам надають безкоштовно ліки.

- Запаси поки маємо, завдяки волонтерам, зокрема, седативних препаратів, які, на жаль, дуже актуальні, - зазначив Олег Шрам.

За докладнішою інформацію щодо медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб звертайтеся за номером телефоту багатоканальної інформаційної служби Рівного 1553 (цифра 4 — медичні послуги)

Координатори, котрі забезпечуватимуть медичну допомогу ВПО у ПМСД " Центральний":

  • +380974815391 - Бойчук Світлана Петрівна 
  • +380673815260 - Димитращук Вікторія Яківна
  • +380972099958 - Грицута Лариса Миколаївна (педіатр)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews