Рівненські медзаклади підготували запас ліків

29.03.2022 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Як розповів начальник управління охорони здоров'я Рівненської міської ради Віктор Іськів, ще до початку війни, коли спостерігалося нагнітання ситуації на кордонах нашої держави, заклади почали активно запасатися витратними матеріалами, медикаментами необхідними, власне, для надзвичайних ситуацій.

- Закупівлі були проведені, зараз отримуємо багато гуманітарки, але її поки що не достатньо. Відверто: склади ще не заповнені, але заклади звітують, що за умови повного заповнення ліжок, тобто умовно у міській лікарні №2 це 80 ліжок, вони зможуть місяці 2 до 3 місяців протриматися, у центральній міській — це 780 ліжок — теж до трьох місяців вони зможуть протриматися на вже існуючих медикаментах і витратних матеріалах. Так само запланували у разі необхідності розгортання 50 ліжок на базі пологового будинку, якщо буде надзвичайна ситуація з масовим поступленням пацієнтів, і так само 50-70 ліжок на базі дитячої міської лікарні, це і дорослі ліжка в тому числі, - зазначив Віктор Іськів.

Окрім того були проведені в кожному закладі спеціальні навчання по медичному сортуванні пацієнтів у разі масового поступлення. Також по закладах проводилися курси з надання домедичної допомоги. Цього тижня планується поновлення таких курсів у поліклінічних закладах і стоматполіклініці, щоб усі працівники пройшли таке навчання.

Пресслужба Рівненської міськради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews