Державою-терористом Верховна Рада України визнала російську федерацію

01.04.2022 20:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
 Про це повідомив на своїй сторінці у ФБ народний депутат ВРУ Валерій Іванісов: "Український парламент працює на захисті інтересів нашої держави! Сьогодні під час засідання розглянули багато важливих питань. Ухвалено понад два десятки законопроектів. Зокрема, прийнято закон (№7214) яким росія визнається державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є геноцид українського народу, фізичне знищення, масові вбивства громадян України, вчинення міжнародних злочинів проти цивільного населення, використання заборонених методів війни, руйнування цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, створення штучних гуманітарних катастроф в окремих регіонах України. Також цим документом літери «Z» і «V» визнаються символікою військового вторгнення і забороняється їхнє використання."

А ще - у першому читанні проголосували законопроект №7172-1 про заборону проросійських політичних партій. Таке рішення ухвалюватиме суд, і разі заборони судом діяльності проросійської політичної партії, створена нею фракція в Верховній Раді має бути розпущена, а майно, кошти та інші активи партії та її структурних утворень переходять у власність держави, про що зазначається у рішенні суду. Законопроектом №7229 визначається конкретний розмір винагороди за добровільну передачу ЗСУ придатної до використання російської військової техніки:

$1 млн - за бойовий літак або корабель 1 чи 2-го рангу;
$500 тис - за бойовий вертоліт або за корабель 3 чи 4-го рангу;
$200 тис - за судно військового забезпечення;
$100 тис - за танк;
$50 тис - за БМП, БРДМ, БТР або судно малогабаритного бойового призначення;
від 25 до $35 тис - за реактивну систему залпового вогню;
$10 тис - за військові автомобіль, тягач чи інженерну машину.
Також законопроектом №7169 законодавчо зафіксовано можливість націоналізовувати майно не лише російських компаній, які знаходяться в Україні, але і російських громадян. Чітко прописана процедура і підстави.
Щодо мобілізації, встановлено додаткові причини для громадян України, які можуть бути звільнені від військової служби. Це:
- вагітність;
- відпустка для догляду за дитиною;
- самостійне виховання неповнолітньої дитини;
- звільнення одного з подружжя, якщо обоє проходять військову службу і мають неповнолітню дитину.
Також зафіксовано право на відстрочку від призову за мобілізацією та на строкову службу тим, хто має неповнолітню дитину, а чоловік чи дружина проходить військову службу.
Компенсація за зруйноване чи пошкоджене житло під час війни визначається законопроектом №7198. Його проголосовано у першому читанні.
 
Постраждалі від війни українці отримають право на реабілітацію. Це питання регулюється законопроектом № 7210, який ми сьогодні підтримали. Він розповсюджується на громадян, які отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання під час війни. Допоміжні засоби реабілітації надаватимуться на підставі висновків лікарських консультативних комісій чи рішень військових лікарських комісій незалежно від встановлення інвалідності.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews