Бегонія, петунія, маргаритка: у теплицях Рівного підростають квіти, які згодом прикрашатимуть вулиці

08.04.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Бегонія, петунія, колеус, цинерарія, віола, маргаритка – це лише невеликий перелік рослин, які підростають у теплицях тресту і прикрашатимуть Рівне. Першими у місто повеземо наші морозостійкі віолу та маргаритку, а далі всі інші.

Квітки нашої бегонії різноманітної форми, кольору й розміру. Загалом понад 120 видів бегонії використовуються в декоративному садівництві, більше десятка дуже популярні в кімнатному квітництві. Кількість гібридів і сортів налічує понад тисячу.

Наша петунія цвіте надзвичайно пишно і рясно від червня до пізньої осені. Ця однорічна рослина широко використовується для оформлення клумб, рабаток, бордюрів, ваз, балконів, груп на газонах, посадок великими масивами.

Росте у нас різнобарвний колеус із зеленими та темно фіолетовими листочками. Ці рослини можуть мати поєднання зеленого, бордового, жовтого, червоного кольорів. Воно може бути як однотонне, так і яскраве, з кольоровими прожилками, плямами, смужками, крапками, каймою по краю.

Пресслужба Рівненського міського тресту зеленого господарства


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews