Рівнянам на замітку: як відбуватиметься цьогоріч ЗНО

08.04.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Через війну, яку розв’язала на території нашої країни російська федерація, проведення зовнішнього незалежного оцінювання опинилося під питанням. Наразі вже достеменно відомо, що ЗНО відбудеться, але у спрощеному форматі. Як саме — пояснили в управлінні освіти Рівного.

Зовнішнє незалежне оцінювання цього року матиме вигляд мультипредметного тесту з української мови, математики та історії України. Завдань з української літератури не буде. Загалом учасники ЗНО повинні виконати 60 завдань за 80 хвилин.

Зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься офлайн – так само, як минулі роки.

Випускники повинні будуть прийти до визначеного в районі місця проживання (або тимчасового перебування) центру тестування і скласти іспит. Враховуючи воєнний стан в країні і високу ймовірність повітряних тривог у різних регіонах, тестування не буде проводитися в один день і в один час.

Оцінка буде відповідати чинним програмам ЗНО і результат кожного зі складників тесту буде подаватися у тестових балах, а також за шкалою 100 – 200.

Якщо під час тестування розпочнеться повітряна тривога, то проведення мультипредметного іспиту призупинять, а його учасники мають перейти у безпечне місце. 

Абітурієнти, які планують вступати до університетів у 2022 році, повинні обов'язково зареєструватися, аби мати змогу скласти мультипредметний тест.

Зокрема, необхідно створити реєстраційну картку та віддати її керівнику закладу освіти або надіслали до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Пресслужба Рівненської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews