У Рівному відбувся майстер-клас з лозоплетіння

15.04.2022 17:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Напередодні свята Вербної неділі в «Рівненському обласному центрі народної творчості» Рівненської обласної ради відбувся майстер-клас з лозоплетіння для вимушено переселених осіб.

Проводила його майстриня із Здолбунівщини, чудовий фахівець своєї справи Ірина Кухар, яка вже понад двадцять років займається лозоплетінням.

null
 

Щоби стати майстром з лозоплетіння потрібно не лише бажання, а й наполегливість для створення різноманітних виробів з лози. У такому ремеслі, як лозоплетіння, проявити свій талант доволі непросто. Красиві якісні вироби передбачають багато зусиль.

Сьогодні ми під керівництвом пані Ірини навчились плести основу кошика. До заходу долучились не тільки вимушено переселенні діти, молодь, мами, а й наші місцеві жителі. Як добре, що наші рівненські майстри, митці передають свої знання бо завдяки їм ми можемо черпати нашу ідентичність, нематеріальну культурну спадщину і продовжувати передавати молоді знання наших предків, зберігаючи традиції поколінь. Адже наша культура - це сукупність матеріального і духовного надбання людської спільноти збагаченого протягом тривалого періоду, що передається з покоління в покоління.

null
 

Такі заходи потрібні для нашого населення, вони згуртовують людей та вчать бути одним цілим. Ми повинні навчатися та навчати наших дітей цьому ремеслу, щоб продовжувати наші культурні цінності з покоління в покоління. Так ми зможемо зберігати наші культурні традиції.

null
 

Автор: Вікторія ШЕВЧУК

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews