У Рівному стало на одну прийомну сім'ю менше. Яка причина

21.04.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Як розповів начальник служби у справах дітей Андрій Міщеня, відповідну заяву про припинення функціонування прийомної сім’ї подали Галина та Ярослав Заморські.

Прийомну сім’ю подружжя створило майже десять років тому. За тим із збільшенням кількості вихованців вона стала дитячим будинком сімейного типу, а потім знову прийомною сім’єю. Різниця між цими двома формами полягає саме у кількості дітей: до 4 дітей — прийомна сім’я, від 5 до 10 вихованців — дитячий будинок сімейного типу.

- За цей час подружжя Заморських виховали десять дітей. Добре функціонував будинок сімейного типу. Таке рішення подружжя прийняло з власних причин та зважаючи на вік. Зараз вони перебувають у Німеччині. Двоє останніх дітей, які виховувались тут, переїхали до рідного дядька, який оформив над ними опіку. Тож прийомних дітей у сім’ї не залишилося, - розповів Андрій Міщеня.

За словами начальника служби, подружжя вагалося, можливо продовжити функціонування ДБСТ із початком воєнних дій, але все ж вирішило поки зупинитися.

Пресслужба Рівненської міськради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews