Храми Рівненщини під загрозою через імовірні атаки рф у Великодню ніч

22.04.2022 22:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Декілька днів тому міноборони рф оприлюднило офіційну заяву про обстріли «українськими націоналістами» храмів під час нічних богослужінь. Створюючи методом завчасного звинувачення собі алібі (що вже не вперше!), росія анонсує власні прояви військової агресії.

null
Фото з мережі Інтернет

Правоохоронці стверджують, що обстріли храмів росіянами можливі і на заході України - зокрема й у Рівненській області. Адже мета загарбників - посіяти панічні настрої в суспільстві, аби знизити опір українського народу агресорові.

«Ті речі, які ми сьогодні чуємо - можливі ракетні удари. Тому церковнослужителі, настоятелі громад повинні обов'язково дбати про безпеку громадян. Ми рекомендуємо утриматись від масового відвідування церков, але при тому, щоб збільшити кількість церковного освячення пасхальних свят, як в храмах, так і на вулиці», - зазначив Сергій Подолін перший заступник голови Рівненської ОДА

Також існує загроза дій диверсійних груп окупантів, які на ґрунті давнього конфлікту між вірянами ПЦУ та УПЦ прагнуть розхитати настрої українців з метою влаштування провокацій. У місцях великого скупчення людей біля церков можливі диверсії. Тому велике прохання: будьте пильними. І якщо помітили підозрілих осіб чи предмети - зверніться до правоохоронних органів.

Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон закликає вірян дотримуватися рекомендацій та освятити великодні кошики 23 квітня, у суботу.

У деяких храмах це можна зробити в неділю зранку. Великодні богослужіння також транслюватимуться онлайн.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews