Під декомунізацію потрапив також і фасад Рівненського театру ляльок. Що зникло

16.05.2022 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Рівненський театр ляльок є невід’ємною частинкою дитинства практично кожного юного мешканця нашого міста. 

І сама будівля театру, розташована у серці Рівного, привертає увагу.

Тож не залишилися непомітними й зміни у фасаді будівлі театру ляльок: 5 травня «впав» бляшаний будьоновець, а 11 –го – не втримався радянський космонавт. Центральну частину будівлі залишилися прикрашати фігурки хлопчика із сопілкою та дівчинки, що танцює.

Директор Рівненського академічного обласного театру ляльок Володимир Данилюк розповів, що ж буде на місці цих елементів фасаду:

- Ми планували оновити обличчя нашого театру вже давно, та війна лише прискорила цей процес. Ще раніше залучали провідних архітекторів міста та області, щоби напрацювати ідеї та бачення фасаду театру. Але запропонована на той час візуалізація нам не подобалася. Поки що ми позбулися символів радянського часу. Розуміємо, що потрібно робити ремонт, хочеться додати яскравих фарб. Якщо війна затягнеться, можливо, оголосимо конкурс на проєкт нового фасаду театру ляльок.

Театр завжди тримає руку на пульсі: оновлюється репертуар, актори та інші працівники театру активно волонтерять від початку війни в Україні, підтримують вимушено переміщених діток, при цьому не перестаючи давати вистави, навіть в укритті. З репертуару зникли «Буратіно» та «Теремок», натомість з’явилися нові, сучасні, сповнені сонця та надії – «Стук-грюк», «Сонце», «Запеклі вороги».

До слова, цього літа двері театру ляльок для відвідувачів будуть відкриті постійно. Колектив вирішив іти у відпустки по-черзі, а не одночасно. Тож плануйте своє дозвілля та обов’язково потіште малечу цікавою виставою.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews