Відродження української класичної музики, або «не Чайковським єдиним»

16.05.2022 16:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Композиція композиторки з Ізюма, Влади Купріянової, “Dancing on glass” буде представлена та зіграна британським оркестром на International Composers Festival у місті Bexhill-on-Sea 22 травня.

 
null
 

«Твір був написаний ще до війни в Україні, але як провісник, відображає все, що відбувається у житті мого народу. Розбиті уламки доль, життів, надій. Цей твір дуже короткий, всього 3 хвилини. З’являється як вихор і зникає. Дуже сподіваюся, що все це скоро закінчиться. І весь світ запам’ятає це, як страшний сон», - коментує Влада.

null
Влада Купріянова, композиторка з Ізюма

Українська композиторська школа зараз робить свої перші кроки у підкоренні світу, і звучання з європейських майданчиків українських авторів – серйозний крок у цьому напрямі. Деякі українські автори вже заявили про себе як фільмові композитори створюючи саундтреки до європейських та американських фільмів та трейлерів.

Влада також пише музику до фільмів. Влітку вийшов фільм "Дотик Пінзеля" з її музикою. Продюсерка цього фільму, Наталія Шевчук, зараз захищає Україну у рядах ЗСУ. International Composers Festival – щорічний фестиваль, що збирає найвідоміших композиторів сучасності таких як Джон Вільямс, що написав саундтреки до Гарі Поттеру та Зоряних воїнів, Том Хов, спів-автор саундтреку до серіалу «Тед Лассо», за що був номінований на Еммі та інших.

null
 

Більше інформації ТУТ: https://www.composersfestival.com/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews