Рівненська область допомагає чернігівським друзям відбудовувати їхні населені пункти

26.05.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

З початку тижня будівельники з Рокитнівської, Вирівської та Березівської громад трудяться у селах Нова Басань та Новий Биків, що на Чернігівщині. Туди поїхали 75 людей, фура пиломатеріалів та 4 буси будматеріалів.

Чоловіки з Полісся не тільки ремонтуватимуть будівлі, а й допомагатимуть розбирати завали.

- Минулого місяця відвідував цей регіон. На власні очі бачив руйнування, які заподіяла війна Чернігівщині. Сьогодні ми усі – обласна та районні військові адміністрації, територіальні громади області допомагаємо відновлювати інфраструктуру. Ці населені пункти понад місяць знаходились в окупації. Більшість будинків поруйновано, - розповів начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Очільник області також зауважив, що ініціаторами такої допомоги стали волонтер Володимир Бричка та голова Рокитнівської громади Григорій Таргонський.

- Коли ми почали шукати будівельників, то відгукнулися не лише жителі Рокитнівської, а й Вирівської та Березівської громад. Планували везти 50 осіб, а долучилося 75. Із матеріалами допомогли підприємства, бізнесмени та усі небайдужі. Роботи на Чернігівщини триватимуть до суботи, - розповів Григорій Таргонський.

Також голова Рокитнівської громади розповів, що на потреби ЗСУ завезли, зокрема, мікроавтобус, гуманітарну допомогу та інший вантаж. Він зазначив, що наші захисники і захисниці теж волонтерять, бо діляться із місцевими харчами.

Нагадаємо, Чернігівська область є підшефною для Рівненської.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews