Понад п'ять тисяч: стільки школярів складатимуть мультипредметний тест на Рівненщині

26.05.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти повідомили, що на Рівненщині національний мультипредметний тест із заявлених раніше 13 767 тисяч перше підтвердження уже зробили 5,5 тисяч потенційних абітурієнтів. Онлайн-екзамен відбуватиметься у 8 населених пунктах області.

Проте також зазначили, що учасникам надано можливість пройти НМТ у 24 країнах Європи, зокрема у 39 містах.

- Пункти тестування визначалися за певними вимогами - наявність укриття, комп’ютерного устаткування, зручна логістика. Окрім того, в кожному населеному пункті ще будуть підготовлені резервні закладу, - розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Основні терміни та дати національного мультипредметного тесту (НМТ) 2022 року:

- перше підтвердження участі у НМТ (основна сесія) та вибору населеного пункту - 20 травня –7 червня;

- друге підтвердження: здійснення вибору населеного пункту для проходження НМТ в основну сесію (повторно) – з 21 червня до 7 липня;

- додатковий період реєстрації - з 10 червня до 20 червня;

- підтвердження участі у НМТ (додаткова сесія) для новозареєстрованих осіб - 8 липня – 18 липня:

- основна сесія НМТ - з 18 липня до 10 серпня;

- оголошення результатів (основна сесія) - до 12 серпня;

- додаткова сесія - з 16 серпня до 20 серпня;

- оголошення результатів (додаткова сесії) до 21 серпня.

Тривалість тестування - 120 хвилин без перерви, усього 60 завдань (по 20 тестових завдань з кожного предмета): українська мова – 35 балів, математика – 30 балів, історія України – 35 балів. При виконанні завдань з математики учасники зможуть користуватися довідковими матеріалами.

За виконання кожної складової тесту учасник після завершення тестування отримає окремий результат. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews